tiden går

Idag har Hilda börjat löpa. Nu börjar hon bli en stor tjej. Kommer ihåg hur det var runt förra julen. Alla funderingar runt min lilla valp om det ens säkert skulle bli en valp. Det var en spännande väntan på min tjej. Så mycket glädje hon redan gett mej dels bara genom att hon är den hon är mysig glad kelen och ibland väldigt busig. Hon är så tydlig visar att hon vill något och ibland pratar hon med olika ljud. Jag vill ju tro att jag förstår..
Sen är det ochså så himla roligt att träna hitills har hon alltid varit med på noterna. Även om det blir fel ibland och jag måste tänka om, det är väl så hundträning är och ska vara. Så har vi kul  när vi håller på. Mycket lekträning och grundfärdigheter har vi tränat och nu har vi börjat mer med tävlingsträningen lkl I är "väl klar "bara överträning nu så den dagen det är dax att starta blir enkel för oss båda.
Ha det gott!


Hilda 10 mån Några vinterkort.


Tävlingsträning

Tävlingsträning i Fjugesta. Kallt kallt och snöstorm lite ororlig blev jag på fredag kvällen när jag hade installerat mej på mitt boende och efter en stund försvann vattnet 1 tim senare värmen..... ringde de som hade hand om det och de lovade fixa det iallafall till småtimarna....Kröp i säng med underställ sockar och haglöfströja och en värmande Hilda bakom ryggen. vi lyckades sova iallafall och på morgonen fanns vatten och det var varmare än när vi la oss. Det började inte så bra men sen blev det bara bättre. Vi samlades hos Fanny och Tomas i deras uterum med braskamin varmt och gott Sen blev det träning i ridhus varvat med teori vid brasan.  Så roligt att höra att de tyckte min lilla Hilda är så duktig balanserad och fin. det vi valde att jobba med var hoppstå på avstånd Hilda vill gärna vara nära lite svårt med avståndet till matte där fritt följ jag ska tänka på att låta henne gå färdigt i svängarna innan jag går vidare handlar bara om sek men vilken skillnad det blev i känslan i fria följet.
Apportereingen har blivit bättre inte als så mycket tugg men vill ha ett fastare tag i apporeten som ska komma direkt på varsågod signalen. Vi tittade ochså på början till skick till rutan och vittringsapportering . Så har vi lite att jobba på under vintern vittringsprovet är ju perfekt när stormarna "rasar"  Det var med en tjej från Motala så nu har jag en träningskompis till på nära håll Vi är 3 klickertränare häromkring så nu ska vi dra igång träningstillfällen ihop det ska verkligen bli riktigt kul..
Må så gott!!

RSS 2.0