Kanonhelg

Kanonhelg i Kungsörs hundarena. Verkligt fin hall varmt och skönt.. 7 st var vi i blandad grupp Hilda var enda mallen kanske inte så vanlig ras i lydnads sammanhang. Kedjning och tävlingsmässig träning stod på programmet. Vi började med att kedja ställande under gång, inkallning och läggande under gång. Gick jättebra fick direkt kreddit för bra tränade grunder och fin helhet. Mattes hjärtat snörpte ihop sej av glädje så glad jag är för Hilda. På em blev det fria följet. Hilda lite unghunds fladdrig några korta släpp men bra med lite långt fram vid nåt tillfälle. Jag ska vara noga med starten för om hon sitter lite långt fram så blir hon lite sned och något långt fram. Men bara de cm tillbaka och hon kommer i perfekt position tänk vad lite det är som gör.. Söndag så gjorde vi inkallning apportering och hopp med störning av föraren där vi ändå skulle hålla fokus på hunden vara kvar i vår bubbla. Lite distraherad blev jag men det gick  bättre än vad jag trodde mej om. Men Hilda jobbar kanon hela tiden. Ligger lugnt i sin bur och kopplar av. Lite svårt när de lekte  häftigt med boll och kamp då ville hon gärna ha ett ord med i laget. På em var det valfritt och jag valde rutan och inkallning med ställande jag ville ha bra tips med mej hem att träna efter och det fick jag. Så roligt det känns att lägga upp en ny träningsplan för våren. Är så glad över att få så mycket positiva omdömmen med mej hem om Hilda mej och mitt träningsupplägg. Detta kommer jag att leva på länge. En kille på kursen skulle göra ett album och lägga upp det så bilder kommer så småningom.
Ha det gott!

Platsliggande

Platsliggande är ett moment jag nog aldrig kommer att känna mej riktigt bekväm med. Vet ju från mina erfarenheter med Speedy hur besvärligt det kan bli. Ett år tog det tills vi kunde starta med plats igen. Tyvärr finns det de som lägger sina hundar och chansar fast de vet att de inte ligger. Jag vet ochså att även om man tränat väl kan man inte vara helt säker. Hundarna säger saker till varandra som vi inte ser eller hinner se och så har det hänt... Frågan är ochså vad ska kan jag kräva av min hund är det rimligt att kräva att min hund ska ligga kvar om en främmande hund står över den? Vi tränar iallafall på varvar lång tid, med störning. Jag har ju förmånen att ha 3 hundar att använda som störande moment. Idag var det Frigg som fick komma in och gå runt och över och hur hon nu ville. går ganska bra lite svårt när matte kastar godisar till henne en bit bort och Hilda bara får titta på...Mental träning för mej vore nog nåt...så jag är lugn och inte stör fröken där hon ligger.
Ha det gott.

Rådjur i trädgården

Rådjur i trädgården när jag var ute och kvällskissade Hilda. Jag såg att hon kollade in något väldigt noga medan hon kissade klart. Sen var det spetsade öron och en målmedveten trav mot baksidan av huset jag efter. Så hände saker snabbt Hilda drog, jag såg rådjuret och rådjuret flydde genom hallonbuskarna. Jag ropade ett bestämt nej. Nej jag vrålade inte.  Hilda kastar runt och kommer i full fart mot mej. Denna gången hade jag fel jacka ingen leksak förstås men åtminstone 2 ostbitar och så fick jag busleka med Hilda så där så hon vet att mer belöning kommer och inne blev det mer... Detta har jag funderat över hur det skulle bli ända sedan jag hälsade på Clippa och Robert sa att Clippa var väldigt intresserad av vilt. Då jag frågade om han bryter henne med ett nej så sa han att absolut visst det gjorde han.
Sedan dess har jag funderat på upplägget. redan de första promenaderna med en tvärhand hög Hilda så belönade jag alla tillfällen där Hilda tog riktning mot mej spontant. Första bestämmda nej kom när fröken tänkte äta hästskit...Ett par gånger sprang jag ifatt henne när hon inte lyssnade hon var liten då.Hon fick inte jaga fåglarna i häcken. Sen skaffade jag ett flex för att kunna testa henne men det använda jag 2 ggr tror jag. Hon försökte inte smita så det var ingen ide.
Länge har jag undrat om nej skulle funka i ett skarpt läge. Jag har ju sett att nej för Hilda betyder -Yes "leka"-Finns inget hos henne att det skulle vara obehagligt med nej. sen kan hon ändå i vissa lägen ha igensatta öron.
jag tror det är viktigt att underhålla en sådan här "inkallning" så nu får jag komma ihåg att alltid ha leksaken i fickan ifallatt.....

Att spåra forts

♣♥ Det var enklare i skogen än i hagen, men det gick det ochså innan snön kom.  Vi har jobbat på så gott det gott bitvis har det varit riktigt kallt och Hilda får köldkramp vid ca -15 och uppåt så då har det mest varit ut och kissa och in igen. Det har vi kompenserat med inomhusträning både i köket och vi har varit i Boxholmshallen var eller varannan v vintern igenom. Plus att vi naturligtvis varit ute ochså ofta kan man ju hitta en plöjd parkering någonstans. Hilda är mattes tjej så ett krux har varit att få henne att jobba på avstånd♥ stanna så har hon sprungit fort ända fram och gjort ett snyggt stopp! Men med hjälp av target så börjar det funka en  bit kvar men vi är på rätt väg. Hon har alltid hållit en bra kontakt och har ett riktigt fint sammarbete. En svårighet för mej har varit att inte belöna för "bra" då blir intensiteten för hög. Inte så lätt när jag med Speedy fick slå knut på mej och det hjälpte ändå inte..Han är en jättemysig hund men inte till träning, han njuter gärna i soffan och med skogspromenader. Lite fjärilar i magen har börjat röra sej inför att det väl under våren ska bli tävlingsdax.. Ser fram emot  en spännande rolig och lärorok tid med min Hilda♥♥ närmast står kurs hos Maria Hagström om 2v på programmet tävlingsträning och kedjning.
Ha det gott!

Hilda ett år

Hilda har fyllt ett år tiden går verkligen fort. Tänker på förra året vid denna tiden väntan på beskedet att det fanns en liten tjej♥ till mej. sen räknade jag dagarna tills vi fick komma och titta då var de 5v och man skulle börja fundera på vilken?! Att hon skulle heta Hilda var bestämt sedan länge. På bilden som Annette tagit tror jag hon var 6v.
  Så hade jag beställt en stockholms resa att lyssna på Björn Skifs och så gick inte Clippa tiden hon hade fått nog 2 dagar innan så jag kunde hämtat Hilda 2 dagar innan men det var bara att ge sej till tåls... Så kom hon♥ Glad busig och jättecharmig sov i knät med nosen vid min hals och kastade sej över Frigg med stor iver.. Frigg har varit så bra med Hilda. När Hilda bott här i 3 dagar plockade jag fram klickern och vi började en resa.... Vi har jättekul när vi tränar fast det för mej är helt annorlunda från att ha tränat med Speedy som har en mycket lägre motivation och driv. Saker händer mycket fortare med lilla fröken. På sommaren var vi på valpläger hos Klickerklok så roligt och så givande. Spårandet var inte alltid så lätt men det löste sej det ochså.

RSS 2.0