Hilda gick i fällan

Jag hade gjort revbenspjäll i ugnen på fm. Dom hann inte bli färdiga så de stod ppå eftervärme tills husse kom hem 1 tim senare. Men när jag kom ikväll så stod de fortfarande i ugnen kalla då visserligen. Så jag tog ut plåten och genast var det 2 hundar där hade nog varit 3 om Frigg varit hemma.  Först så motade jag bort dem men sen. Slogs jag av tanken . "Jag gör en fälla". Sagt och gjort jag tog bort köttet lät folien med massa gott på vara kvar och ställde plåten på kanten!! Sen satte jag mej vid köksbordet och väntade, Speedy gick och la sej men Hilda hade något i näsan.... Det var kanske lite elakt men det var kul att se henne nosa runt hon hoppade upp på bänken jämte och sträckte sej med låååååång hals till plåten men det blev ju inte tillräckligt nära. Så hon landade ner och gjorde ett ny satsning mot plåten denna gång.. BRAK Det skramlade rejält på golvet Speedy flög åt ett håll och Hilda kastade sej undan och jag fram där och ynkade och tyckte synd om stackars......Hilda i massor och det var äckligt ska jag säga, jag fick henne nästan i knät. Ingen hund gick i närheten av spisen så länge vi var kvar i köket.. Hilda gjorde stora omvägar och tittade misstänksamt på spisen. Undar hur länge detta sitter i!?

Höst

Det verkar som hösten är här för att stanna.Regnet öseerr ner ibland öser det ändå mer. Börjar nästan fundera på vinterns köksträning.....Men ikväll drog vi på regnjacka med väst över och gick genom skogen till grusplanen för att träna lite. Det var mycket störningar där idag. Det spelades på 2 planer och parkeringen bytte bilar hela tiden. För Frigg är ju sånt inget problem.. Men Hilda var ganska lång i halsen medan husse körde fritt följ. Hon går riktigt fint så fullt fokus i alla svängar och man ser vilken fin förväntan hon har. Hoppas de kommer med på apellen om 3v. Det sista Arne gjorde var kasta en boll åt Frigg... Gissa vem som hade koll på var den hade varit  HIlda förstås när jag kopplade loss så drog hon som en avlöning ingen hörsel där inte..När hon kollat att bollen var borta så hörde hon igen!! Tur att hon inte tänkte fotbollar ochså hon är snabb den lilla inte så lätt att springa ifatt. Annars gick vår träning bra ghon är fint med i transporter och vändningar helt om halt är väl det svåraste, det blir lätt lite snett. Det tänkte jag ta hjälp av Fanny och använda klossen nu blir det snett även med den. Vi provade ochså backande fu bra med tanke på att det har vi bara kört hemma förut.
Imorgon ska Hilda vara med på jobbet har laddat upp med ett stort märgben....

Hilda

Så var vi hemma igen. Efter att ha börjat med att gå bort mej i Valla när jag skulle rasta Hilda. Hade god tid på mej och såg ett skogsområde ,knallade dit. Tänkte om jag går här och tar vä, vä så kommer jag ju tillbaka , men det hade blivit fler vägar mellan mej och kliniken. Men med hjälp av ett par som var vänliga att gå med mej en bit. Så kom vi rätt och med 5 min till godo. Men svettigt och nervöst var det .
Hilda fick stanna. De sövde henne och tittade ordentligt i halsen. Hon hade en tonsilit och ett grässtrå satt fast i ett tonsillveck så det blir pencilin i 10 dagar. Sen ska väl det vara bra. Så skönt att det inte satt någon liten träflisa för denna lila fröken har varit och är en fena på att flisa det mesta .Finns det inget smått så går det bra med "trästammar".
Vi har inte riktigt samma syn på hur det ska vara i en trädgård!!

Hilda

Dax för lite blogg igen.
Imorgon ska Hilda och jag till valla djurklinik och undersöka halsen. Hilda hostade blod strax före semestern då hade jag bara telefon kontakt med dem. Där de ansåg att om det inte upprepade sej så var det tillfälligt och att det kunde vara någon"gren träbit "eller så som hon fått i sej men om det inte hände igen var det inte något som jag behövde oroa mej för. Men jag tycker att hon verkar känsligare i halsen  och kan hosta när hon går i koppel visst händer det att hon drar men inte så och oftast är hon ju lös. Jag tycker även att hon efter tex ett spår är mer ansträngd i hässjningen än vad som är normalt. Så de vill se oss imorgon och kolla. Hoppas jag bara är en larvig matte så det visar sej att allt är normalt. Men det känns inte bra att fortsätta jobba henne och samtidigt fundera på om allt är ok.
Imorgon vet vi..

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0